Juncker s-a aflat din nou în mijlocul unor momente inedite. Voice of Europe l-a surprins clătinându-se și a publicat imaginile, anunțând totodată salariul imens de care se bucură președintele Comisiei Europene.

Astfel, în conformitate cu ultimele măriri salariale de 1.5%, datorate, creșterii costului de trai, cei mai înalți funcționari europeni ajung să câștige peste 20.000 euro pe lună. Salariile și pensiile au fost mărite retroactiv, începând cu 1 iulie 2018. Ultimele măriri îi aduc lui Juncker un spor salarial de peste 500 euro, acesta ajungând la o remunerație de peste 32.700 euro/lună.

Reprezentanții Comisiei Europene au declarat că noile măriri salariale se datorează creșterii costului de trai din Belgia și Luxemburg, unde își au birourile peste 80% dintre oficialii europeni. Aceștia susțin că, având în vedere rata inflației din cele două țări, de 2.1%, creșterea salarială de de doar 1.5% înseamnă, în realitate, o reducere a salariului, dacă ne gândim la puterea de cumpărare a banilor. 

Mai jos puteți urmări ultimele imagini controversate cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker: