Premierul Florin Cîțu a declarat că se simte “foarte bine” după ce i-a fost administrată prima doză de vaccin anti COVID, subliniind că nu are “nicio problemă” şi are “mai multă energie”.

“Foarte bine, chiar foarte bine. Chiar mi-a dat mai multă energie… Nu ştiu dacă de la vaccin sau pentru că beau mai multă cafea, dar mă simt foarte bine, nu am nicio problemă”, a afirmat Florin Cîțu, luni, la Parlament, întrebat cum se simte după prima doză de vaccin.

Premierului i-a fost administrat vaccinul contra COVID-19 pe 16 ianuarie la Centrul din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”.

Florin Cîțu: Relaxarea condițiilor din București s-a luat pe legislația în vigoare

În ceea ce privește deciziile privind relaxarea condițiilor din București, premierul Florin Cîțu a declarat, luni, că acestea au fost luate pe legislaţia în vigoare. Acesta a menționat că nu poate să aibă o altă opinie decât cea bazată pe prevederile legale.

Teatrele, cinematografele, restaurantele, barurile, cafenelele şi sălile de jocuri de noroc din Bucureşti pot fi redeschise la 30% din capacitate începând de luni, urmare a unei decizii adoptate vinerea trecută de Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

“Eu am spus că, dacă ar fi după mine, aş vrea ca toată economia să fie deschisă mâine. Avem nevoie de economie deschisă, avem nevoie de investiţii pentru a putea plăti şi salarii şi pensii mai mari.

În acelaşi timp, trebuie să ţinem cont şi de recomandările medicilor, pentru că este o perioadă dificilă. Ei trebuie să se pună de acord, nu este decizia mea. Din ce înţeleg eu, aceste relaxări în ceea ce priveşte Bucureştiul, aceste decizii au fost luate pe legislaţia în vigoare.

Dacă se decide să se modifice acel prag, să nu mai fie 3 la mie (incidenţa cumulată a infecţiei cu SARS-CoV-2 – n.r.), să fie 2 la mie, să fie 4 la mie, bineînţeles că ei pot să facă acest lucru, sunt experţi, trebuie să aibă o întâlnire a comitetului de experţi şi apoi să facă recomandări şi vom lua o decizie”, a afirmat Cîţu, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că dacă se modifică condiţiile se va reveni asupra deciziei.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea