Dealerul lui Vlad Pascu, agresat în închisoare

Tudor Duma, supranumit Maru, dealerul lui Vlad Pascu, tânărul care a produs tragicul accident din stațiunea 2 Mai, a fost agresat în pușcărie. Duma a fost adus la sediul DIICOT pentru declarații, iar procurorii au făcut percheziții informatice. Maru este suspectat că furniza droguri unor clienți, inclusiv lui Vlad Pascu.

Procurorii au prelevat un volum important de date din telefonul și laptopul lui Maru, inclusiv fișiere șterse, pentru a investiga legăturile sale.

Potrivit avocatei lui Tudor Duma, clientul ei a fost agresat de un alt deținut în prima zi de închisoare, dar incidentul nu a fost grav și nu s-a mai repetat ulterior. De asemenea, a precizat că Maru nu prezintă simptome de sevraj, dar este sub tratament medicamentos pentru a putea dormi.

Tudor Duma a fost reținut pentru 30 de zile

Mai multe persoane din anturajul lui Vlad Pascu, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile. Printre acestea se numără Tudor Duma şi fraţii Constantin Ştefan Ciprian şi Constantin Costin Antonio, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc, deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

„În această dimineață, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Secția 1 Poliție a fost sesizată, prin SNUAU 112, de către reprezentanți ai unei unități medicale din Sectorul 1, cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de distrugere.

Ulterior, la plecare, ar fi sustras două pungi cu ser fiziologic, dintr-o cutie aflată pe hol. În prezent, se efectuează cercetarea locului faptei de către polițiști, în vederea stabilirii situației de fapt și dispunerii măsurilor legale”, se arată în comunicatul Poliției Capitalei.

Mama lui Vlad Pascu arestată și ea preventiv

De asemenea, Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Decizia definitivă a fost luată joi, 21 septembrie, de către Curtea de Apel Bucureşti (CAB). Decizia a venit ca răspuns la contestația inculpatei față de verdictul Tribunalului Bucureşti de arestare preventivă pentru 30 de zile. CAB a respins această decizie drept nefondată.

Ea este acuzată de DIICOT de infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, după ce ar fi şantajat o fată, martoră în dosarul în care este cercetat fiul ei. Miruna Pascu a ameninţat-o pe prietena lui Vlad Pascu că va face publice informaţii şi imagini compromiţătoare despre ea, dacă va colabora cu procurorii.