Peste 10.000 de oameni au evaluat cu o stea pagina de Facebook a Poliției Române, astfel ratingul paginii Poliției Românea ajuns în zona de jos a clasamentului. Dintr-un total de peste 16.000 de recenzii – 10.000 venite doar în ultimele 24 de ore – nota generală afișată pe pagina de Facebook a instituției este de 1,8 (din 5).
Acum, zeci de utilizatori spun că s-au trezit cu mesajele lăsate poliției șterse și cu conturile de pe rețeaua socială suspendate. Ei susțin, conform Digi24, că le-au fost blocate temporar conturile din cauza „activității suspecte” și sunt convinși că au primit mai multe raportări la Facebook din partea Poliției Române. 
Totodată, mulți dintre autorii acestor evaluări s-au trezit nu doar cu postările șterse, dar și cu propriile conturi temporar blocate. În unele cazuri, roboții Facebook le-au sugerat să își schimbe parolele, semn că administratorii rețelei de socializare apreciază că le-au fost sparte conturile și folosite pentru operațiuni suspecte.
Specialiștii în social media explică astfel situația: cronicile negative sunt raportate fie de Poliția Română, fie de o agenție cu care aceasta lucrează și care transmite către Facebook mesajul că există un atac concertat la adresa paginii instituției.
Între timp, pe Facebook a apărut și un grup al celor care au primit „report de la Poliția Română”.
Pentru ca Facebook să suspende un cont pentru activitate suspectă nu este însă suficientă o singură raportare a paginii respective, ci mai multe care să indice fie faptul că respectivul cont este unul fals sau că încalcă politicile companiei.