În doar 6 ani, prețul boabelor de cacao a crescut cu 87% pentru că a scăzut foarte mult producția. Așadar, specialiștii se așteaptă ca în viitor să nu mai avem ciocolată.

Schimbarea climei are un efect și asupra evoluției plantațiilor de cafea. În ultimii ani, cel mai mare producător de cafea, Brazilia, a crescut foarte mult prețurile. În timp ce în 65% din regiunile africane, producția de cafea se va reduce considerabil. O altă problemă a culturilor de cafea este faptul că acestea sunt atacate de o anumită boală denumită „rugină“. Această boală atacă şi distruge culturile și anul trecut chiar a provocat în Guatemala o adevărată stare de urgenţă – cel puţin 40% din culturile de cafea din Guatemala şi El Salvador au fost distruse în 2013.

Totodată, culturile de cereale se vor reduce semnificativ în următorii ani, ceea ce va însemna scumpirea alimentelor cu până la 84% până în 2050.

Nici mâncarea provenită din marea nu va scapă, în condițiile în care peștele capturat va scădea cu până la 60% până în 2015.