Împreună cu firma SimPlus, autorităţile permit cetăţenilor să-şi cumpere biletul de autobuz trimiţând un sms la un număr de telefon,7585, disponibil în reţelele Vodafone și Orange. Costul smsului este de 30 de cenţi, plus TVA, puţin mai mult decât în cazul achiziţionării tichetului de la ghişeu.

Cum funcţionează? În momentul în care cetăţenii se vor urca în autobuz, vor trimite sms, fără text. În câteva momente vor primi un cod care va face dovada achitării biletului în cazul unui control.

”Acest sistem va uşura viaţa cetăţenilor. Intenţionăm să extindem colaborarea la nivel naţional, până la finalul anului viitor asteptându-ne să implementăm acest sistem în cel puţin şase mari oraşe”, spune Dan Boabeş, CEO SimPlus. El ia în calcul pentru extindere şi Bucureştiul.

Municipalitatea Alba Iulia este încântată de acest demers şi se aşteaptă să se bucure de succes în rândul cetăţenilor. ”Această decizie se încadrează într-o strategie de management al traficului pe care noi o implementăm în Alba Iulia”, declară Nicola Stelian, Director General STP Alba Iulia.