În acest sens, Năstase susține că aceasta are susținerea PE pentru că ar fi o persoană vulnerabilă, pe care o pot manevra în jocul dreptei europene.

„Uitați-vă la poziția dreptei europene în legătură cu Iulia Timoșenko și veți vedea cât de subiecte sunt aceste poziții pentru cineva acuzat de mită pe sume imense, în combinație cu tot felul de firme din Rusia, și care după aceea a devenit o eroină a maidanului de la Kiev, iar acum candidează la alegerile prezidențiale din Ucraina. Este același mecanism de sprijin pentru persoane care pot fi manevrate în marele joc al dreptei europene în momentul de față și de asta este preferabilă o persoană care fiind deja vulnerabilizată în România, prin toate aceste critici legate de abuzurile realizate, și având aceste frustrări legate de ceea ce i se întâmplă în România va fi ușor de manevrat la nivel european. Pentru că francezul care candidează, în mod evident, nu s-ar putea face același lucru cu el”, a declarat Adrian Năstase.

Armata redevine obligatorie! Anunțul ministrului Apărării care îi ia prin surprindere pe tineri 

Fostul premier susține că există riscul „să cădem între scaune” și să fim naivi în jocul împărțirii sferelor de influență la nivelul UE.

„Aceasta este miza până la urmă și este vorba de jocuri care trec pe deasupra României într-un moment în care toată Europa este în fierbere. Uitați-vă la ce se întâmplă la Londra, la Paris, în Germania, ș.a.m.d. Iar noi riscăm să cădem din nou între scaune în momentul în care vom accepta să fim din nou naivi în acest joc de împărțire a sferelor de influență și într-o perioadă în care, într-adevăr lucrurile merg, din păcate, într-o direcție foarte rea în Europa. Aceasta este de fapt marea problemă cu aceste alegeri. De ce este această încăpățânare la nivelul partidelor politice, mai ales cele dreapta din PE? Pentru că ele au nevoie de cineva care să fezandeze în continuare țările din Europa de răsărit, să le dea peste degete, în condițiile în care bătălia pentru resursele financiare va reîncepe după ieșirea Marii Britanii din UE”, a conchis Năstase.

Cristian Preda, anunț care șochează PNL: Rareș Bogdan se retrage de la europarlamentare și revine la Realitatea Tv! Ce s-a întâmplat