Ce regim alimentar trebuie să avem în sezonul estival

Medicul Alin Popescu, specialist în management sanitar și apifitoterapie, cu o licență în chimie-fizică și psiho-sociologie, a oferit sfaturi despre cum să adoptăm un regim alimentar sănătos la începutul sezonului estival.

El a explicat cum putem avea o alimentație sănătoasă, în special în timpul vacanțelor sau la evenimente sociale în perioadele cu temperaturi ridicate.

„Este de preferat să aveți orice fel de legume la fiecare masă. Ca un bonus nutrițional suplimentar, legumele sunt pline de fibre și vă pot ajuta să vă simțiți sătui mai mult timp. Salatele sunt ideale pe vremea caldă. Sunt delicioase ca garnitură sau ca o masă completă adăugând brânză feta, poate niște somon, pui, fructe de mare, etc. Consumați alimente mai puțin procesate și mai sănătoase – măsline și ulei de măsline extravirgin, legume proaspete și pește gras, cum ar fi macroul, păstrăvul și sardinele” a declarat medicul Alin Popescu pentru doctorulzilei.ro

Hidratarea este primordială

Iată sfaturile oferite de doctorul Popescu pentru un stil de viață sănătos în sezonul estival:

  1. Hidratarea corespunzătoare: Este recomandat să bem până la 3 litri de apă pe zi în zilele călduroase. Putem îmbunătăți gustul apei adăugând felii de lămâie sau castraveți în ea.
  2. Moderația este cheia: Este important să planificăm să mâncăm corect în cea mai mare parte a timpului, dar să ne permitem și răsfățuri ocazionale. În timpul vacanței, este bine să ne bucurăm de câteva mese speciale pentru a ne relaxa.
  3. Gestionarea mesei la evenimente sociale: La evenimentele sociale, este recomandat să fim moderati. O regulă bună este să ne umplem jumătate din farfurie cu salate și legume, un sfert cu carne sau alte proteine, și un sfert cu carbohidrați, cum ar fi orezul sau pastele. De asemenea, să luăm doar o porție mică de desert și să-l savurăm în liniște.
  4. Consumul de alcool: Dacă consumăm alcool la evenimente, este indicat să alternăm între un pahar de apă și o băutură alcoolică. Acest obicei ne poate ajuta să reducem consumul de alcool și să ne menținem hidratați în același timp.
  5. Menținerea unei greutăți sănătoase: Pentru a ne menține o greutate sănătoasă în timpul verii, este esențial să adoptăm practici eficiente care să se alinieze obiectivelor noastre. Adoptarea unui regim alimentar atent, practicarea regulată a activității fizice și acordarea atenției necesare îngrijirii personale contribuie nu doar la gestionarea greutății, ci și la îmbunătățirea stării generale de sănătate.

Aceste sfaturi sunt concepute pentru a promova un stil de viață sănătos și echilibrat în sezonul estival, permițându-ne să ne bucurăm de vacanțe și de evenimente sociale fără a compromite sănătatea noastră.