Totuşi, Roubini nu evită în totalitate piaţa bursieră. El spune, însă, că deţinerile de acţiuni variază mereu.

"Nu sunt un investitor activ. În 2007, când am devenit îngrijorat de criza financiară internaţională, am mutat tot ce aveam în cash şi în alte instrumente lichide", îşi aminteşte profetul crizei.

Potrivit acestuia, "investitorii ar trebui să investească pe termen lung, aşa că eu nu cumpăr şi vând". Roubini spune că, de obicei, îşi ţine investiţiile pe indicele clasic de acţiuni la nivel mondial şi diversificat în SUA şi pe pieţele globale şi emergente.

Ce face Dr. Doom atunci când simte că riscul în piaţa creşte? "Îmi reduc deţinerea de acţiuni din întreaga lume şi mut banii în active lichide – însă foarte neregulat", afirmă acesta. De altfel, anul trecut Roubini a postat pe Twitter un mesaj care s-ar răspândit viral în toată lumea: "Cash-ul este rege în 2011!".
Un economist mai puţin obişnuit

La întrebarea reporterului referitoare la faptul că este un economist neobişnuit, care nu trăieşte "într-o lume de tabele, grafice şi statistici", Roubini a spus că oamenii care cred că economiştii stau doar cu foile de calcule şi diagrame în faţă sunt "înguşti la minte".

El spune că îi place mult arta contemporană şi că este un colecţionar al acesteia, participând la târgurile de artă. "Îmi place Damien Hirst şi Matthew Barney. Am crescut în Italia şi am avut o educaţie umanistă în filosofie şi literatură, lucruri pe care le iubesc şi apreciez", a mai spus Roubini.

CITIȚI ȘI:

  • Concluzia anului, de la Roubini: CASH-ul este rege!