'Sindicatul 'Pro Lex' a solicitat Guvernului să includă în proiectul ordonanţei privind amnistia fiscală şi poliţiştii locali care au beneficiat de drepturi salariale sau asimilate acestora stabilite prin hotărâri ale consiliilor locale şi constatate ca fiind nelegale de către Curtea de Conturi a României sau instanţă. O eventuală excludere a vreunei categorii profesionale aflate în situaţii similare cu cele pentru care s-a iniţiat proiectul de ordonanţă de amnistie fiscală ar fi discriminatorie şi contestabilă', se precizează în comunicat.

Guvernul a aprobat recent proiectele de lege privind amnistierea fiscală a pensionarilor şi a mamelor care au primit sume necuvenite din vina funcţionarilor.

Proiectul de lege care se referă la pensionari vizează scutirea de la plată a unor debite provenite din pensii, iar proiectul de act normativ privind mamele are în vedere modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în vederea recuperării debitelor înregistrate cu titlu de indemnizaţie pentru creşterea copilului.

AGERPRES