Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Transporturilor, documentaţia de atribuire a fost transmisă la ANAP, care are un termen de 10 zile lucrătoare pentru verificarea acesteia. Regiunea Moldovei va fi conectată cu Muntenia prin drumurile de mare viteză: Ploieşti – Buzău (65 km); Buzău – Focşani (81 km); Focşani – Bacău (109 km); Bacău – Paşcani (81 km).

“În acest moment, a fost demarată deja achiziția contractelor de elaborare a studiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice pentru aceste drumuri. Documentația este în curs de verificare de către ANAP. În plus, a fost ridicată suspendarea și în cazul contractului de revizuire a studiului de fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureș – Ditrău. De asemenea, Tronsonul Ditrău – Târgu Neamț (care va lega zona Moldovei de Transilvania) va fi supus procedurii de achiziție publică până la sfârșitul lunii noiembrie 2016”, conform comunicatului MT
Alte două proiecte care vor fi demarate pentru îmbunătăţirea infrastructurii în zonă sunt şi Varianta Ocolitoare a Municipiului Bârlad și Varianta Ocolitoare a Municipiului Suceava.