Cea de-a patra editie a Targului online de joburi pentru studenti si absolventi a atras pe www.hipo.ro peste 10.000 de CV-uri nou create si 50 de angajatori participanti. In urma proiectului desfasurat in perioada  17 iunie – 15 august 2010, companiile au angajat cel putin 140 de tineri. Cele mai cautate anunturi au fost cele de internship in companii multinationale, acestea strangand pana la 1000 de aplicanti.

Profilul cautat cu preponderenta pentru joburile oferite in cadrul targului a fost de absolvent din promotia 2010, cu studii economice sau tehnice, doua limbi straine vorbite la nivel avansat si experienta de lucru intre 3 si 6 luni. Activitatile extrauniversitare cu caracter profesional si seriozitatea demonstrata in timpul procesului de recrutare contribuie la o imagine mai buna a candidatului fara experienta de lucru. In plus, o scrisoare de intentie bine redactata si personalizata pentru jobul dorit poate face diferenta.

Flexbilitatea este o abilitate cheie dorita de angajatori. Datorita climatului economic nefavorabil, multe companii ofera in prezent juniorilor posturi pe durata determinata de 6 – 9 luni cu posibilitate de angajare permanenta la finalul perioadei in functie de performanta candidatului si de nevoile firmei.

Programele de internship au atras cel mai mare numar de aplicanti, intre 400 si 1.000 CV-uri, deoarece sunt cea mai buna optiune pentru absolventi: ofera posibilitatea de a acumula experienta si de a-si continua studiile postuniversitare datorita programului flexibil oferit de majoritatea angajatorilor.

“Numarul de CV-uri inscrise pe www.hipo.ro a fost egal cu cel de anul trecut, desi numarul de absolventi de facultate din acest an a fost semnificativ mai mic. Aceasta se datoreaza faptului ca absolventii din promotia 2009 care nu au reusit sa se angajeze isi cauta in continuare un loc de munca.”  – George Samoila, Project manager www.hipo.ro.

Joburile din domeniile IT software, Customer support, finante-contabilitate si inginerie au adunat cele mai multe aplicari. Spre exemplu, un anunt de Programator Junior postat timp de 1 luna a atras aproape 200 de aplicatii, o pozitie de Analist financiar 358 de CV-uri, iar pentru Junior Engineer au concurat 843 de candidati.

Pentru a veni in sprijinul candidatilor aflati la inceput de cariera, Hipo.ro a organizat doua seminarii online interactive cu tema “Strategii Avansate de Angajare pentru Absolventi”, sustinute de Eduard Ezeanu –  Career Coach. Acesta a explicat absolventilor cum sa-si prezinte experienta profesionala si abilitatile pentru a fi atragatoare pentru angajatori.

Urmatorul eveniment de cariera sustinut de HiPo.ro este Angajatori de TOP, cel mai mare targ de cariera din Romania. Evenimentul va fi activ pe portal din octombrie si estimam ca vor fi postate peste 1,600 de oferte pentru tineri cu experienta si absolventi din partea companiilor lider din fiecare industrie.

SURSA: hipo.ro