Produsele Apple sunt scumpe pentru majoritatea utilizatorilor, însă atunci când te adresezi milionarilor, un telefon inteligent standard nu este suficient. Cele mai scumpe telefoane din lume sunt fabricate de Gresso, Vertu şi alte firme similare, dar miliardari, care vor să se diferenţieze, caută să îşi achiziţioneze produse precum Apple iPhone 6 designed by Falcon.

Falcon SuperNova Pink Diamond iPhone 6 este, în prezent, cel mai scump telefon mobil din lume, având un preţ de listă de 95.5 milioane de dolari. În urmă cu doi ani, când au început precomenzile, acesta avea un preţ de 50 de milioane de dolari, însă acum se apropie de 100 de milioane de dolari.

Spre deosebire de alte telefoane care sunt îmbrăcate în zeci, uneori sute de diamante şi rubine, iPhone 6 designed by Falcon este simplu. Acesta are o carcasă din aur de 25 de carate şi un diamant roz, masiv, montat pe spate.

Falcon oferă opt modele diferite, în funcţie de piatra preţioasă dorită de client. Astfel, un model cu diamant negru costă 1,78 milioane de dolari, unul cu safir, smarald sau rubin costă 5,13 milioane de dolari, un diamant albastru 35 de milioane de dolari, unul portocaliu 45 de milioane de dolari, iar cel roz 95,5 milioane de dolari. O funcţie pe care posesorii o vor aprecia la telefon este aceea de criptare a convorbirilor şi mesajelor.

La un smartphone, în ziua de azi, a devenit obligatoriu să conectezi şi un smartwatch. Evident, cel mai popular model este Apple Watch, însă pentru cei cu dare de mână există modele exclusiviste. Unul dintre ele este realizat de Lux Watch Omni, iar preţurile variază între 110.000 dolari şi 115.000 dolari. Este vorba de un ceas Apple pe care au fost aplicate mai multe diamante, atât pe ecran, cât şi pe curea. Spre deosebire de ceasurile din magazinele Apple, acestea au o carcasă specială din fibră de carbon.

Atunci când vine vorba de laptopuri, producătorii au lansat pe piaţă ediţii limitate la preţuri exorbitante, însă cel mai scump laptop din lume este în continuare Luvaglio. Creată de Rohan Sinclair Luvaglio, compania comercializează laptopuri de 17 inci, la preţuri ce pornesc de la un milion de euro. Laptopurile combină tehnologia de vârf cu pietrele preţioase, iar acestea din urmă nu sunt de decor, ci chiar au funcţii dedicate. Spre exemplu, butonul de pornire poate fi un diamant sau orice altă piatră preţioasă dorită de utilizator. Din punct de vedere al caracteristicilor, laptopurile includ hard disk de tip SSD, Blu-Ray, ecran care se curăţă singur etc. În privinţa carcasei, aceasta poate fi decorată cu metale preţioase sau esenţe de lemn rar.

Unul dintre cei mai cunoscuţi designeri de gadgeturi de lux din lume este britanicul Stuart Hughes. El este responsabil de crearea celor mai scumpe gadgeturi, iar în prezent cel mai scump televizor din lume este tot opera lui. Cel mai scump televizor nu are cea mai mare diagonală şi nici cea mai sofisticată tehnologie, ci are cele mai multe pietre preţioase montate. Denumit Stuart Hughes Prestige HD Supreme Rose Edition, televizorul are un preţ de 2,26 milioane de dolari şi include 72 de diamante fiind de asemenea „îmbrăcat“ în 28 de kg de aur de 18 carate. Alte materiale folosite la decorarea televizorului sunt pielea de aligator cusută manual, ametist şi smarald. Al doilea cel mai scump televizor din lume este realizat tot de Stuart Hughes. Acesta are un preţ de 1,5 milioane de dolari, din simplu motiv că este decorat cu mai puţine materiale preţioase.