"Toate staţiunile balneare, în special cele în care s-au făcut investiţii în hotelurile de 4 stele, au programe speciale de weekend, cu spa şi wellness. Iulie şi august sunt perioadele în care fiecare staţiune – şi chiar hotel în parte – oferă programe de weekend personalizate. Gradul de ocupare al hotelurilor care oferă astfel de pachete turiştilor este ridicat în aceste două luni', spune Nicu Rădulescu.

Felix, Sovata, Tuşnad, 1 Mai sau Geoagiu-Băi sunt printre cele mai căutate staţiuni balneare pentru petrecerea weekendurilor.

"Cei care îşi petrec sfârşitul de săptămână într-o staţiune balneară cu dotări de spa şi wellness cheltuie, în medie, 120 de lei/weekend de persoană pentru cazare cu mic dejun. Desigur, intervin şi alte cheltuieli în funcţie de ce îşi doreşte fiecare, cheltuieli legate de excursii în zonă sau pe diverse distracţii adiacente pachetului cumpărat de la hotel', spune preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România.

În prezent, există o tendinţă în creştere de petrecere a sfârşitului de săptămână în staţiunile baneo în lunile de vară, mai ales în rândul românilor care locuiesc în apropierea acestora.

"Sunt multe persoane care nu merg pe litoral. În zona Felix şi 1 Mai, Ocna Sibiului, cei mai mulţi oameni spun că pentru ei marea este în staţiunile balneo. Mulţi nu merg pe litoral, pentru că pentru ei distanţa este foarte mare şi staţiunile balneo devin astfel o alternativă pentru petrecerea weekendului. Aglomeraţia şi problemele de transport îi ţin pe mulţi români în staţiunile balneo cu bază modernă de tratament. Este mai convenabil pentru buzunarul românilor să meargă în staţiunile balneare decât pe litoral, pentru că beneficiază de apă termală, îşi îngrijesc sănătatea. Îmbucurător este că acum şi tinerii au prins gustul de a merge în staţiunile balneare şi pun accent pe partea de întreţinere şi prevenţie. Lucrurile s-au schimbat mult în bine în staţiuni datorită investiţiilor făcute', adaugă Rădulescu. AGERPRE