Administrator de pensiune turistică în Austria, practică plătită în hoteluri și restaurantele din Grecia și Cipru, Cruise Hospitality Manager pe o navă de croazieră sau personal hotelier în stațiunea românească Jupiter. Acestea sunt doar câteva exemple de joburi în domeniul turismului pentru care în prezent se fac angajări, conform site-ului de joburi eJobs.ro.

Dacă vrei să lucrezi la un hotel din străinătate sau pe un vas de croazieră, este obligatoriu să cunoști cel puțin o limbă străină, în funcție de orașul de destinație sau de nava pe care vei lucra.

În mod cert, pentru ca o persoană să se adapteze ușor unui job în străinătate, aceasta trebuie să fie adaptabilă, comunicativă, să-i placă să călătorească și să aibă rezistență la stres.

Pretențiile angajatorilor în ceea ce privește experiența anterioară nu sunt mari deloc: în timp ce unii așteaptă candidați cu cel puțin un an de experiență, alții nu precizează nicio cerință în acest sens. Totuși, cu cât ai mai multă experiență într-un job similar celui pentru care vrei să aplici, cu atât îți vei crește șansele de a primi jobul dorit.

Alte calități cerute de angajatorii din turism sunt ca persoana să fie plăcută, comunicativă, harnică, entuziastă și să dea dovadă de pasiune, talent, aptitudini în oferirea serviciilor către clienți.

Lista continuă cu calități precum prezență plăcută, ușurință în comunicarea cu publicul și atenție distributivă.

Majoritatea locurilor de muncă scoase la concurs în această perioadă sunt pentru joburi sezoniere. Totuși, ai șanse să te angajezi pentru o perioadă mai mare, dacă asta îți dorești, cu condiția să-ți aloci ceva timp pentru căutare și pentru a cere informații suplimentare de la compania angajatoare.