Fostul Premier Victor Ponta vine cu noi acuzații foarte grave la adresa Guvernului, despre care spune că este departe de a adopta cele mai potrivite măsuri în timpul epidemiei COVID -19.

”Afaceri cu marii exportatori de grâne”

Mai mult decât atât, liderul PRO România îi acuză pe guvernanți că nu sunt doar incompetenți, ci că refuză să ia unele măsuri, care să protejeze toată populația, doar pentru a proteja anumite interese private.

”De peste o săptămână cerem insistent Guvernului să anunțe măsurile de sprijin pentru producătorii români de alimente!!!

Și totuși NU fac nimic – pentru că sunt doar incompetenți? Sau au afaceri cu marii exportatori care scot din țară grâne și alimente neprelucrate la prețuri de nimic și importă scump produse alimentare finite?”, a scris Victor Ponta miercuri pe Facebook.

”Nu vor să piardă voturile din Diaspora”

”De peste o săptămână toți le-au spus să impună carantină celor care vin în țară – NU au vrut (să nu piardă voturile celor din Diaspora)! La fel fac acum și cu alimentele și industria alimentară!

Ce blestem pe țara noastră!”, a adăugat el.

Trebuie precizat că numai duminică și luni au intrat în România peste 25.000 de oameni,  cetăţeni români şi străini, plus aproximativ 9.200 de mijloace de transport, pe la Vama Nădlac II.

Iar Vama Nădlac II, pe unde intră în țară cetățenii români ca urmare a deciziei autoritățile de la Budapesta de a permite tranzitul românilor, avea, luni dimineață, timpi de așteptare de circa 80 de minute.