O dată prin scăderea valorii proprietăţilor deţinute, a doua oară prin faptul că statul a repus în drepturi familia regală fără nici o compensaţie bănească şi a treia oara pentru că, majoritatea domeniilor regale necersită cheltuiele de renovare sau întreţinere, iar banii rezultaţi din închirierile către Regia Autonomă a Protocolului de Stat sau exploatarea turisticvă a muzeului Peleş nu sunt suficienţi pentru aceasta.

Evaluarea averii Familiei Regale este extrem de subiectivă şi poate naşte multe discuţii, cu atât mai mult cu cât, majoritatea castelelor sunt bunuri de patrimoniu.

Familia regală deţine patru castele cu un total de peste 450 de camere, aproape 20.000 de hectare de padure, trei imobile şi un teren în Bucureşti, un imobil în Versoix-Elveţia care a fost vândut contra sumei de 1,5 milioane de euro, un imobil şi terenuri în Poiana Ţapului, câteva cabane şi cantoane in Azuga-Predeal, zeci de kilometri de drumuri forestiere etc.

Per Total, familia Regelui Mihai are o avere estimată, conform ultimei ediții a TOP 300 Capital, lansat ieri, la 75-80 de milioane de euro, fiind clasat pe locul 78.

Regele Mihai I al României se va adresa, marţi, Parlamentului, reunit în şedinţă solemnă, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de viaţă.