Dacă valoare activelor lui Trump este relativ echivalentă cu cea de anul trecut, comparativ cu anul 2015 (când se situa la 4,5 miliarde dolari), averea sa din prezent a scăzut cu aproximativ un sfert. 

Averea lui Donald Trump a rămas practic neschimbată între 2017 şi 2018, la aproximativ 3,1 miliarde dolari, potrivit clasamentului publicat miercuri de revista Forbes, informează AFP. 
 

Potrivit Forbes, această scădere este cauzată în special de cheltuielile de campanie făcute de Donald Trump precum şi de încetinirea pieţei imobiliare din New York.

Fostul om de afaceri şi-a clădit cea mai mare parte a averii în sectorul imobiliar, prin construcţia a numeroase turnuri în Manhattan care îi poartă numele.

Înainte de a ajunge în funcţia de preşedinte al SUA, Donald Trump şi-a plasat averea într-un trust a cărui gestionare a fost încredinţată celor doi fii ai săi, Eric şi Donald Junior, precum şi unui om de afaceri care îi este de mult timp confident, Allen Weisselberg.

Trump a refuzat să îşi vândă participaţiile pe care le deţine la numeroase companii, aşa cum i-au sugerat mai multe persoane, inclusiv directorul Biroului pentru etică guvernamentală, Walter Shaub. 

Forbes a calculat că, dacă Donald Trump ar fi ales să îşi vândă participaţiile şi să mandateze trustul său să investească în acţiuni, averea sa ar fi astăzi mai mare cu aproximativ 500 milioane de dolari.