"Aş fi extrem de surprins dacă aş vedea o confruntare directă dintre Est şi Vest din cauza Ucrainei. Sper că situaţia se va termina la masa negocierilor, iar confruntările vor sări de nivelul sancţiunilor financiare şi comerciale", a declarat pentru capital.ro John J.Hardy, Head of FX Strategy, Saxo Bank.

Acesta a explicat că nu există o asemănare reală între situaţia de acum şi cea de dinaintea celui De-al Doilea Război Mondial, care a fost precedat de Marea Depresie.

"Nu există un pericol al creşterii unor regimuri xenofobe sau fasciste în Europa aşa cum s-a întâmplat în Italia anilor 1920 sau în Germania anilor 1930. China face acum faţă unor provocări similare celor pe care le avea Amerca în timpul Marii Depresii, însă are mult mai multă expertiză şi putere de a le depăşi decât aveau Statele Unite atunci", a explicat Hardy.

Arseni Iaţeniuk: "Rusia deja vrea să înceapă al treilea război mondial"

Rusia vrea să declanşeze al treilea război mondial prin ocuparea 'militară şi politică' a Ucrainei, creând astfel un conflict care se va întinde în restul Europei, a declarat vineri premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk, transmite Reuters.

'Încercările Rusiei de a declanşa un conflict militar în Ucraina vor conduce la un conflict militar în Europa', a spus vineri premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk membrilor cabinetului în cadrul unei şedinţe.

'Lumea nu a uitat încă Al Doilea Război Mondial, dar Rusia deja vrea să înceapă al treilea război mondial', a mai spus Arseni Iaţeniuk cu acelaşi prilej.