Amenda aplicată celor surprinşi de Poliţia Rutieră circulând pe drumuri cu zăpadă, gheaţă sau polei cu autoturisme fără anvelope de iarnă este cuprinsă între 9-20 de puncte amendă. Punct de amendă este 10% din salariul minim brut pe economie, care este de 850 de lei, ceea ce înseamnă că amenda pe care o riscă cei fără anvelope de iarnă pe drumuri cu zăpadă, este între 850 şi 1.700 de lei.

Poliţia Română atenţionează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Poliţiştii au aplicat peste 400 de amenzi, în ultimele 24 de ore, şi au constatat cinci infracţiuni la regimul circulaţiei. De asemenea, 28 de şoferi au fost amendaţi pentru că nu aveau anvelope de iarnă.

Peste 7.500 de poliţişti acţionează, suplimentar, faţă de dispozitivul curent, pentru evitarea evenimentelor rutiere cauzate de fenomene meteorologice specifice sezonului rece şi acordarea sprijinului necesar persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, oamenii legii îi sfătuiesc pe şoferi ca în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie şi a lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale aflaţi în zonele afectate de zăpadă, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor.