Procurorii au acceptat propunerea de clasare a dosarului, venită din partea poliţiştilor de la Rutieră.De astăzi, dosarul este oficial închis. Polițiștii au decis să claseze dosarul din simplul motiv că fapta nu există, motiv pentru care au înaintat propunerea procurorului de caz.

Fapta inițială scrisă în dosar era aceea că bărbatul nu avea niște plăcuțe de înmatriculare care să poată fi valabile sau să poată fi folosite pe teritoriul României, dar după mai multe verificări și-au dat seama că această faptă nu poate fi încadrată, că nu se poate merge în fața unei instanțe pe acest caz.

Șoferul, Răzvan Ștefănescu, a intrat în iulie în România cu o mașină având numere personalizate, mașina fiind înmatriculată în Suedia. Nu a avut nicio problemă la graniță, iar ulterior a fost oprit și verificat de agenții de la rutieră în diverse locuri din țară, dar a fost lăsat să plece. Bărbatul susține că a avut permanent la el numerele de înamtriculare inițiale ale mașinii și s-a oferit să le schimbe, dar i s-a spus că trebuie să rămână cu numerele cu care a intrat în țară. Între timp, autoritățile române au sesizat autoritățile suedeze că numărul personalizat este un slogan indecent, iar autoritățile suedeze au răspuns că îl vor retrage, moment în care șoferul a fost din nou oprit, i-au fost confiscate plăcuțele cu numărul personalizat și a fost audiat câteva ore.

Cazul a dat naștere unei dezbateri aprinse mai ales pe rețelele de socializare, iar autoritățile s-au încurcat într-un șir de bâlbe și explicații contradictorii. În paralel, au fost dispuse verificări interne în Poliție.