Executivul european era îngrijorat de posibilitatea ca această tranzacţie, evaluată la 12,4 miliarde de euro, să conducă la creşterea preţurilor în Europa pentru turbinele de mare putere utilizate de centralele electrice pe bază de gaze naturale, unde GE este cel mai mare producător mondial iar Alstom este numărul trei. Pentru a calma aceste îngrijorări, GE a fost de acord să vândă anumite active ale Alstom către firma italiană Ansaldo Energia. 

'Sunt bucuroasă să putem aproba această tranzacţie care demonstrează că Europa este deschisă pentru afaceri şi că o tehnologie de origine europeană poate prospera şi atrage investiţii străine', a declarat comisarul european responsabil cu politica în domeniul concurenţei, Margrethe Vestager. 

Grupul Alstom este unul dintre liderii mondiali în domeniul producţiei de electricitate şi reţelelor electrice, precum şi în infrastructura de transport. Este prezent în România de 20 de ani, iar 1.050 angajaţi lucrează în centrele de producţie locale şi în birourile din Bucureşti. 

Alstom România derulează proiecte de reabilitare bazate pe tehnologii avansate în sectoarele Power, Transport şi Grid. 

AGERPRES