Cazul Caracal ia o amploare incredibilă. Anchetatorii vor să descopere cât de îndepărtat este trecutul infracțional al lui Gheorghe Dincă, principalul suspect și dacă acesta a mai săvârșit și alte crime. Unii criminaliști spun că faptele mărturisite recent de suspect nu sunt decât finalul unor acțiuni macabre începute chiar și cu 20 de ani în urmă.

“Orice, numai lider de mafie nu sau de trafic de persoane, aia, nu! Este un tip cu o inteligență aproape la limită, destul de primitive”, spune Andrei Banu, fost polițist, investigații criminale.

Criminaliștii vor să contureze un profil exact al celui despre care polițiștii spun că ar putea fi cel mai mare criminal în serie din România ultimilor ani. “Involuția lui socială și evoluția infracțională cred că au o perioadă de declanșare cu mult timp în urmă. Pot fi rezultatul unei decepții, a unei frustrări, a unui eveniment în familie și de aici duritatea în comportament, obsesia către femeie, să-i facă rău femeii”, spune și Dan Antonescu, criminolog, conform Digi24.ro.

Specialiștii dezvăluie că primele indicii ale deviației comportamentale a lui Gheorghe Dincă ar fi putut debuta în urmă cu zeci de ani. “De regulă debutează mai devreme, el, la 67 de ani – este posibil să fie și 20 de ani în urmă, dar nu cu omor sau violuri ca acum. Atracția spre pedofilie, spre fete tinere, un psihopat sexual cu o orientare pedofilică”, crede Andrei Banu.

„Anchetatorii trebuie să verifice foarte bine dosarele de dispariție pentru că nu este exclus să avem de-a face cu mai multe victime, fie de omor, fie de trafic de persoane și acele persoane, acele victime, sigur sunt din categoria persoanelor vulnerabile”, spune și Dan Antonescu.

Până și felul în care arată casa și gardul curții lui Gheorghe Dincă ar putea oferi indicii despre planurile macabre ale suspectului. “Omul acela, în fortăreața lui, se credea un Dumnezeu și îi era teamă să iasă cu cadavrele pe poartă și a ales ca modalitate de a scăpa de cadavre această incinerare”, a mai spus Dan Antonescu.