Studiul arată că peste 500 de euro de persoană au fost trimiși în țară anul trecut, în condițiile în care în Italia sunt rezidenți peste 1,2 milioane de români, conform La Repubblica.

Cetăţenii din Bangladesh rămân însă pe primul loc al clasamentului. Ei sunt „premianții”, urmați de români, filipinezi, pakistanezi și senegalezi.

Suma de bani continuă să crească

Suma de bani care iese din Italia către țările de origine ale migranților continuă să crească, conform sursei menționate. În anul 2019, din ţară au ieșit peste 6 miliarde de euro: cu 4% mai mult decât anul precedent. Anul 2020 în schimb, rămâne un factor necunoscut, asupra căruia contextul epidemic va cântări greu. De exemplu, Banca Mondială estimează o scădere de 20% la nivel global.

„În medie, fiecare imigrant din Italia a trimis în țara sa aproape 1.200 de euro în 2019, aproximativ 100 de euro pe lună. Valoare care scade sub media celor mai numeroase naționalități: România – 42,37 euro pe lună de persoană și Maroc – 64,66 euro. În medie, fiecare cetățean din Bangladesh a trimis în schimb peste 6.000 de euro pe an sau peste 500 de euro pe lună. Peste 200 de euro pe lună au fost trimiși de cetățenii din Filipine, Pakistan, Senegal și Sri Lanka”, transmite sursa menționată.