„Am primit notificări privind un număr total de 2.132 de persoane care urmează să fie disponibilizate de la unităţile miniere din Gorj şi Dolj. De la SNLO vor pleca 920 de persoane, de la CE Rovinari – 448, de la CE Turceni – 484, iar de la CE Craiova vor pleca 280 de persoane. Este vorba de un program derulat între anii 2011-2013, perioadă în care urmează să fie disponibilizaţi 4.000 de angajaţi de la cele patru unităţi.
Pentru anul în curs vor fi disponibilizaţi doar 2.132 de salariaţi, urmând ca desfacerea contractului de muncă să aibă loc începând cu 1 martie“, a declarat Ana-Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.
Potrivit sindicaliştilor din minerit, angajaţii cu stagii de cotizare de circa 30 de ani au dreptul, prin contractul colectiv de ramură, la plăţi compensatorii de circa 90.000 de lei.
Interesant este că în urmă cu doar două zile ministrul economiei, Ion Ariton, a semnat un protocol cu preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Marin Condescu, privind necesitatea reducerii cheltuielilor acestui sector pe alte căi decât prin disponibilizări serioase de personal.