Câți bani câștigă un cerșetor pe zi

Câți bani face un cerșetor zilnic? În marile orașe din România, se poate observa o prezență semnificativă a persoanelor care practică cerșetoria, iar unele dintre acestea reușesc să obțină sume semnificative de bani în fiecare zi.

Polițiștii locali din Iași l-au identificat pe un bărbat originar din Republica Moldova în timp ce practica cerșetoria într-o zonă dens populată din oraș, cunoscută ca fiind o zonă studențească.

Bani obţinuţi din cerşetorie SURSĂ Poliţia Locală Iaşi
Cati bani face un cersetor din Iasi

Bărbatul originar din Republica Moldova era implicat în cerșetorie în cartierul Tudor Vladimirescu din Iași, o zonă ce adăpostește unul dintre cele mai mari campusuri studențești din oraș. Polițiștii locali au decis să-l identifice și să-l supună unor verificări. În timpul controlului, s-a constatat că individul avea asupra sa suma de 1.003 lei, bani adunați din practicarea cerșetoriei, într-o singură zi, în bancnote de 1 leu, 5 lei și 10 lei. Mai mult, oamenii legii au remarcat că bărbatul pretindea că are dizabilități locomotorii, folosind acest pretext pentru a apela la mila publicului.

,,Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Intervenţii au depistat, în zona Tudor Vladimirescu, un bărbat din Republica Moldova, care apela la mila trecătorilor. După ce i-a fost stabilită identitatea, acestuia i s-au aplicat măsurile legale conform legislaţiei. Totodată, poliţiştii au descoperit că persoana în cauză mima dizabilităţi locomotorii”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Locale Iaşi.

Amendă de 500 de lei pentru cerșetori

Conform informațiilor, se pare că bărbatul depistat în timp ce practica cerșetoria în Iași a folosit aceleași metode și în țara sa de origine, Republica Moldova. Polițiștii locali afirmă că în ultimele luni numărul cerșetorilor proveniți din alte țări a crescut semnificativ. Bărbatul surprins de autorități a primit o amendă de până la 500 de lei, iar sumele de bani găsite asupra sa au fost confiscate.

,,Poliţiştii locali au în vizor cerşetoria în municipiul Iaşi şi desfăşoară activităţi de descurajare şi combatere. Vorbim în special de cazul celor care sunt apţi de muncă şi nu prezintă handicap fizic sau de altă natură. Este deja al treilea caz înregistrat, când un cetăţean ce provine din Republica Moldova este depistat. Totodată, a mai fost depistat şi un cetăţean ce provine din Ucraina. Îi îndemnăm pe cetăţeni să nu mai încurajeze acest fenomen”, au adăugat reprezentanţii Poliţiei Locale Iaşi.