Potrivit cercetării, plajele mediteraneene sunt preferate în egală măsură de turiştii tineri şi de către seniori, care şi-au asigurat în bugetul de 700-800 euro un pachet complet de 7 nopţi la un hotel de trei/patru stele, cu o masă inclusă, biletele de avion dus/întors, taxele de aeroport, transferul aeroport-hotel-aeroport, asigurarea medicală şi storno”, potrivti sursei citată.

Oferte avantajoase sunt disponibile şi pentru cei cu bugete mai reduse, care pot opta în iulie sau august pentru 7 nopţi în Kos, Grecia, cu cazare la două stele, transport şi o masă inclusă, de la 350 euro de persoană, sau chiar în Antalya, Turcia, cu cazare la hotel de 3 stele, transport şi o masă inclusă, de la 490 euro de persoană.

„Observăm anul acesta un comportament matur şi responsabil al turiştilor, care nu şi-au tăiat de pe listă binemeritata vacanţă în afara ţării, însă sunt foarte atenţi la raportul calitate/preţ al pachetului de vacanţă achiziţionat. Bugetul nu este neapărat mai mic faţă de alţi ani, însă este bine cântărit, cu atenţie sporită la toate serviciile plătite, de la unitatea de cazare, la toate facilităţile cuprinse în pachetul achiziţionat”, a declarat Remus Vişan, Managing Director al Paravion.ro.

Potrivit lui Remus Vişan, insulele greceşti, plajele turceşti şi spaniole de pe Mediterană sunt preferate de majoritatea turiştilor care au ales pachetele de vară, indiferent de vârstă, iar perioada iulie-august este cea mai căutată anul acesta, în egală măsură de tineri, familii cu copii mici sau turişti de peste 50 de ani.


Te-ar putea interesa și: