În urmă cu câteva ore, un scandal monstru a izbucnit pe scena politică. Mai exact, este vorb adespre scandalul interceptărilor DNA, făcute în biroul lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, scrie EVZ. 

La scurt timp după acest eveniment neplăcut, ministrul Transporturilor a luat decizia de a face curățenie la CNAIR. El a revocat deja din funcție două personalități importante care au probleme cu legea.

Mai exact, este vorba despre directorului Direcției de Drumuri și Poduri Cluj, Eugen Cecan, care a fost trimis în judecată la Judecătoria Cluj Napoca, pentru delapidarea companiei pe care o conduce.

De menționat este faptul că, deși dosarul este de aproape un an de zile pe rolul instanței, abia în cursul zilei de miercuri, 30 iunie 2021, judecătorul a confirmat rechizitoriul și a dispus începerea procesului penal.

În ceea ce privește acuzațiile aduse, procurorii susțin că Eugen Cecan s-a folosit de utilajele și de muncitorii DRDP Cluj pentru a lucrări diverse la ferma pe care familia acestuia o deține la Vultureni, județul Cluj.

Cătălin Drulă face curățenie la CNAIR

A doua persoană pe care Cătălin Drulă a decis să o suspende din funcție este, Bogdan Bratu, de la DRDP Craiova, care a fost acuzat că fals în acte publice. Mai exact, potrivit procurorilor, Bratu nu avea studiile necesare pentru a accede în funcția de director, acesta folosindu-se de o diplomă falsă.

În același timp, directorul DRDP Craiova este acuzat că și-ar fi falsificat mai multe documente pe care le-a depus la dosarul său în momentul în care a fost numit în funcție. În acest context, i se aduc acuzații de înșelăciune. De menționat este faptul că, Bogdan Bratu conduce DRDP Craiova de aproximativ patru ani, din 2017.

Amintim faptul că, pentru a vedea întreaga activitate infracțională a inculpatului Cegcan Eugen, directorul DRDP Cluj – CNAIR, procurorii i-au interceptat pe toți cei implicați, printre care Eugen Cecan, dar și șoferii acestuia, care munceau la ferma șefului de la Cluj.

O interceptare de acest fel a fost surprinsă în timpul unei discuții dintre Avram Ioan, angajat la DRDP Cluj pus la muncă la fermă, și mama acestuia, Kiss Teresia. Mai exact, potrivit EVZ, angajatul DRDP Cluj îi spune mamei acestuia că nu are ce să facă și trebuie să se lase exploatat, în contextul în care, Eugen Cecan, i-a angajat copilul, Eduard Avram, angajat la Compartimentul IT din cadrul DRDP Cluj.