Cătălin Cîrstoiu a scris pe pagina sa de socializare că va intra în Cartea recordurilor ca „primul candidat retras care câştigă alegerile”. Candidatul PSD-PNL a ținut să sublinieze că nu este retras și a lansat un mesaj ironic la adresa lui Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone.

Cătălin Cîrstoiu spune că nu s-a retras

Candidatul PSD-PNL le-a transmis celor doi că „speră degeaba”, deoarece nu se retrage.

„Hai că m-au retras și azi din cursa electorală. Fenomenul se manifestă zilnic, de la început. Nici nu apucasem să fiu desemnat candidat și eram deja retras. Practic, o să intru în Cartea Recordurilor ca primul candidat retras care câștigă alegerile. Eu nu-s prea retras de felul meu așa că nicio șansă, dragi Nicușor și Piedone, nu mai sperați degeaba”, a scris Cătălin Cîrstoiu pe Facebook.

Amintim că declarația a venit în contextul scenariilor vehiculate cu privire la retragerea sa, inclusiv pe fondul acuzațiilor privind incompatibilitatea.

Cătălin Cîrstoiu
SURSA FOTO: Inquam Photos / George Călin

Ce spune Firea despre retragerea lui Cîrstoiu

Despre scenariul retragerii a vorbit și Gabriela Firea. Președintele PSD București confirmat că atât filialele PSD, cât și PNL din București îl susțin pe Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei.

Firea a anunțat și că în câteva zile va fi făcut public programul de guvernare locală propus de către Cîrstoiu pentru bucureșteni.

De asemenea, fostul edil al Capitalei a subliniat că retragerea unui candidat din cursă într-o fază atât de avansată a precampaniei electorale ar fi nepotrivită.

Potrivit social-democratei, este esențial să se ofere sprijin și să se promoveze candidatura lui Cîrstoiu.

Ea a accentuat și importanța susținerii echipei politice și a promovării prin marketing politic în campania electorală. Toate aceste aspecte sunt cruciale pentru succesul unui candidat, subliniază ea.

Referitor la programul de guvernare locală, Firea a promis că acesta va fi anunțat în câteva zile. Ttât PSD, cât și PNL vor disemina informațiile legate de acesta pentru a informa alegătorii, spune Gabriela Firea.

Aceasta a subliniat apoi că „este imposibil de retras candidatul” în această fază de precampanie electorală.

Fostul edil și-a completat mesajul prin a sublinia că nu s-a discutat despre retragerea lui Cîrstoiu din cursă.

În opinia ei, este prea târziu să se facă acest lucru cu atât de puțin timp înainte de începerea campaniei.