Potrivit sursei citate, în ultimele zile s-au purtat discuții numai cu foștii angajați ai producătorului Nokia, care a închis fabrica în urmă cu un an de zile. Unul dintre cei care au fost la interviuri a relatat că salariul oferit la angajare va fi de 1.100 de lei, din care trebuie plătit transportul până la fabrică.”Salariul în mână ar fi de 650 – 700 de lei după toate taxele și plata transportului”, relatează persoană intervievată de stiridecluj.

Cei 70 de angajați selectați vor fi trimiși în Italia la specializare timp de 3 săptămâni, urmând ca în decembrie și ianuarie 2013 să fie angajate și alte persoane.

În urmă cu două zile, aceeaşi sursă arăta că italienii vor să selecteze 300 de persoane care să lucreze pe bandă.

Producţia de la Jucu urmează să fie pornită la începutul anului următor, programul de lucru fiind de 9 ore, iar pe liniile de producție vor lucra 53 de operatori.

La începutul anului autorităţile locale de la Cluj anunţau că doar valoarea noilor linii de producţie care vor fi instalate în fabrica DeLonghi va depăşi suma de 30 milioane euro, la care se adaugă şi contravaloarea clădirii cumpărate de la Nokia. Conducerea DeLonghi estima că investiţia din Jucu va crea, în prima fază, între 600 şi 1.000 de noi locuri de muncă directe. DeLonghi este lider mondial în domeniul producţiei de aparate de cafea. Acestea sunt produse la fabrica din Treviso.

Sursa: stiridecluj.ro