Proiectul este unic în lume, iar realizarea lui va costa aproximativ 42 de milioane de dolari. Un masiv muntos a fost excavat special pentru a face loc orologiului care va bate o dată pe zi pentru următorii 10.000 de ani. Ceasul are o înălţime de peste 150 de metri şi va fi unul mecanic.

Sunetele cu care va fi dată ora exactă au fost programate să nu se repete pentru viitorii 10.000 de ani. De fiecare dată când orologiul va bate, se va auzi o altă melodie, conform Digi24.

Ideea inițială a fost enunțată de către Danny Hillis, care a prezentat proiectul în 1995 într-unul din numerele revistei Wired. Acesta vedea proiectul ca pe o modalitate în care umanitatea va gândi pe termen lung. Ulterior, ideea a avansat prin Clock of the Long Now, un proiect al Fundației Long Now, pe care Hillis a cofondat-o pentru a construi o versiune care funcționează a ceasului.

Jeff Bezos a devenit cel mai bogat om din istorie, surclasându-l pe Bill Gates, cofondator al Microsoft. Averea sa este estimată de către revista americană Forbes la 121,8 miliarde de dolari.

Pe lângă acțiuni la Amazon, cel mai mare retailer online al planetei, Bezos mai deține ziarul Washington Post, dar și Blue Origin, o companie care este angrenată în cucerirea spațiului cosmic alături de SpaceX a lui Elon Musk.