Consiliul Concurenţei este format din 7 membri: un preşedinte (a cărui funcţie este asimilată celei de ministru), doi vicepreşedinţi (a căror funcţie este asimilată celei de secretar de stat) şi patru consilieri de concurenţă (a căror funcţie este asimilată celei de subsecretar de stat).

Membrii Consiliului Concurenţei sunt numiţi în funcţie de către Preşedintele României, la propunerea Guvernului. Durata mandatului membrilor Plenului Consiliului Concurenţei este de 5 ani, acesta putând fi reînnoit o singură dată.

Pe 8 aprilie, în cadrul unei conferinţe cu ocazia lansării raportului pe 2013 al Consiliului Concurenţei, premierul Victor Ponta a declarat că îl sprijină în continuare pe Bogdan Chiriţoiu şi a lăudat activitatea autorităţii de concurenţă.

‘‘Este vorba despre investigaţii, este vorba despre norme, este vorba despre intervenţia, atunci când competiţia era distorsionată. Glumeam înainte de a începe această reuniune formală cu domnul preşedinte (Bogdan Chiriţoiu – n.r.) că nu aveţi nici mascaţi, nici televiziuni, nu se văd breaking news-uri cu ceea ce face Consiliul Concurenţei, dar efectul este mult mai important. Pentru că atunci când o investigaţie restabileşte competiţia corectă pe piaţă, beneficiul este simţit de către fiecare din beneficiarii finali. Nu vreau decât să vă rog să păstraţi această linie de independenţă, de profesionalism şi chiar de discreţie, atunci când este cazul. Iar din punctul de vedere al Guvernului, tot ceea ce ţine de partea legislativă, de transpunerea cât mai rapidă a modificărilor pe plan european şi internaţional, de funcţionarea instituţională, veţi avea categoric tot sprijinul’‘, a afirmat Victor Ponta.

Ponta a adăugat că apreciază foarte mult faptul că în cei doi ani de colaborare cu Consiliul Concurenţei în calitate de prim-ministru acesta ‘‘a fost cu adevărat un arbitru’‘.

Agerpres