Ministerul Italian al Afacerilor Externe a realizat un portal prin care persoanele interesate pot afla care sunt comisioanele percepute de diferiţii operatori din domeniul transferurilor de bani din Italia către alte ţări.

Astfel accesând adresa https://www.mandasoldiacasa.it, cetăţenii români pot afla care este suma efectivă trimisă din Italia în ţară, în cazul în care ei vor să trimită 150 de euro din care să plătească şi comisioanele aferente. 

Potrivit datelor existente pe portal, sumele care ajung în ţară, din cei 150 de euro trimişi, pot varia între 131 de euro şi 147 de euro în funcţie de operator. Site-ul mai prezintă şi informaţii legate de durata transferului, care se poate efectua într-o oră, dar şi între 3 şi 5 zile.

Iniţiativă este destinată stimulării operatorilor de piaţă pentru îmbunătăţirea ofertelor financiare adresate imigranţilor şi pentru asigurarea unei mai mari transparenţe a serviciilor diferiţilor operatori din domeniu, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe al României.

România se situează pe locul al doilea, după China, din punct de vedere al volumul transferurilor de bani din Itaia.(reprezentând 12% din totalul transferurilor înregistrate).