Este suficient să alegeți o destinație și să faceți o comparație cu prețurile afișate pe site-urile fiecărei companii. De exemplu, pe relația București – Craiova prețul unui bilet la CFR Călători este de 62 de lei (IR) la clasa a doua, pentru o persoană, în timp ce la Regiotrans și la Softrans acesta costă 30,5 lei.

De asemenea, prețul unui bilet pe relația Craiova – Brașov depășește 100 de lei la CFR Călători, în timp ce la Regiotrans și Softrans costă la jumătate.

Regiotrans este cel mai mare transportator privat din România, fiind deținut de omul de afaceri Costel Comană. Softrans, companie intrată în piață anul trecut, odată cu producția primului tren Hyperion, aparține grupului de firme din care face parte și producătorul de material rulant Softronic Craiova, deținut de Ionel Ghiță, Ion Gârniţă, Augustin Popescu şi Oana Miulescu.

”Anul acesta ne-am propus să creștem de peste trei ori businessul Softrans. Circulăm pe relația Craiova – Brașov și retur. În plus, avem o locomotivă cu vagon pe ruta Motru – Craiova”, a spus Ionel Ghiță.

În ceea ce priveșete CFR Călători, din 2005 compania a înregistrat doar pierderi, iar pentru 2014, încă nu au fost publicate rezultatele financiare.

Te-ar putea interesa și: