Deşi terenurile compacte de câteva sute de hectare sunt tot mai greu de găsit, nu înseamnă că nu există oferte de vânzare. Şi nu doar la noi, ci şi pe site-urile din străinătate. Chiar şi românii de rând care au ceva utilaje de prisos au început să posteze anunţuri, dintre cele mai variate: vând de la remorci, batoze pentru porumb, până la tractoare sau combine. Unii au încep să-şi caute şi un job în agricultură în străinătate. Semn că globalizarea funcţionează.
Trei milioane de euro pentru 1.000 de hectare
La începutul anului, un francez cerea, pe unul dintre cele mai cunoscute site-uri de vânzări agricole din Europa, circa trei milioane de euro pentru o fermă situată în vestul ţării cu o suprafaţă de 1.000 hectare de teren agricol de foarte bună calitate (ideal pentru culturile cerealiere). Atuurile vânzătorului: acces la fermă uşor şi posibilitatea de a iriga terenul. Preţul era negociabil, scrie AGROINTEL.

Ceva mai modest este însă preţul cerut pentru o fermă de animale (vaci, oi, păsări) situată la doi kilometri de Brăila, pentru care se solicită circa 500.000 de euro. În preţ intră şi 10 hectare de teren pentru furaje, dar şi mai multe clădiri. Nu este însă singura ofertă de fermă de animale scoasă la vânzare, pentru că astfel de anunţuri au fost postate şi din Buzău sau Bihor. Preţurile cerute variază între 300.000 şi 500.000 de euro.
Mai multe detalii puteţi citi pe AGROINTEL.RO