Toate acestea îi aparțin lui Marin Anton, care din vara lui 2010 ocupă funcția secretar de stat în Ministerului Mediului, după ce în 2009 a fost numit secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Pe lângă acestea, Marin Anton este proprietarul a încă 25 de terenuri. În total, acesta deține circa 2,2 milioane de metri pătrați. Secretarul de stat este proprietarul a 170 de hectare de teren extravilan, 33 de hectare de teren forestier, un hectar intravilan şi 8,7 hectare cu destinaţia teren agricol, conform gândul.info. Anul trecut presa i-a evaluat averea lui Marin Anton la 8-9 milioane de euro.

Marin Anton împreună cu soția sunt proprietarii a nu mai puțin de şapte locuințe: trei apartamente, două case de locuit și două de vacanță. În declarația de avere depusă în 2009, atunci când a intrat în echipa guvernului Boc, Anton avea opt imobile, însă conform declarației depuse în 2010, o casă în localitatea Domnești, aflată în construcție, i-a donat-o mamei sale, Anton Ioana, după cum ne-a declarat chiar el.

Averea acestuia este întregită de colecții de tablouri și bijuterii, în valoarea totală de peste 250.000 de euro, toate fiind achiziționate în perioada 1997-2008.

La data depunerii ultimei declarații de avere, 14 iunie 2011, Marin Anton deținea în depozite bancare suma de: 1,66 milioane de lei, 3.108 euro și 661 de dolari, iar acțiunile și părțile sociale deținute în societățiile familiei valorează peste 600.000 de lei.

Secretarul de stat mai are de încasat aproximativ 1,5 milioane de lei, bani acordați ca împrumut firmelor deținute de familie.

Câți bani a luat anul trecut

Conform sursei citate, Marin Anton a încasat anul trecut o sumă de 33.225 de lei de la Ministerul Transporturilor și 18.480 de lei Ministerul Mediului. Încă 3.388 de lei a câștigat din funcția de membru al Consiliului Economic și Social.

Soția acestuia, Elena, a câştigat 6.312 lei ca director financiar cu jumătate de normă la firma Maragro şi 10.692 lei ca director financiar la Totagro SRL.

Alte venituri au fost realizate din închirierea mai multor apartamente, adică aproximativ 10.000 de lei. La venituri din investiții, Marin Anton a menționat în declarația de avere că a încasat din dividende o sumă totală de 968.948 de lei, adică peste 230.000 de euro. La acestea se adaugă încă 2,3 milioane de lei (546.000 de euro) din restituirea unor împrumuturi acordate firmelor deținute de familie. Totodată, Marin Anton a încasat în 2010 din subvenții agricole circa 31.000 de lei.

Contactat de capital.ro, Marin Anton spune că nu este el cel mai bogat membru al gruvernului Boc, doar că el și-a expus toate proprietățile și avuția în declarația de avere.

Întrebat dacă a fost contactat de Agenția Națională de Integritate care vor să îi verifice averea și dacă a fost audiat de inspectorii ANI, așa cum a relatat presa, Marin Anton a precizat că până acum nu l-a chemat nimeni de la ANI la audieri.

"Eu când am intrat în echipa de la guvernare am venit cu Mercedes-ul, nu ca alții, cu Dacia, care au plecat cu mașini de lux. Nu sunt un om bogat, sunt doar o persoană care a strâns câte ceva și care a muncit pentru asta", a spus Anton.

El a menționat că de la Rafo, companie pe care a administrat-o prin V&V Trading a încasat un milion de euro, dar a reușit ca în 2-3 ani să facă rafinăria să-și achite datoriile către stat de peste 6.000 de miliarde de lei vechi.