Potrivit analizei Saxo Bank, ne aştepăm ca, în următoarele luni, principalele bănci chineze (Banca Chinei, Banca Industrială şi Comercială a Chinei- ICBC, Banca de Construcţii din China şi Banca Agricolă din China) să ajungă în centrul atenţiei din cauza încetinirii expansiunii creditului pentru locuinţe şi a proiectelor de infrastructură.

Totodată, piaţa locuinţelor chinezeşti are mari probleme în metropolele mari, în special Shanghai şi Beijing. Locuinţele scumpe din aceste zone s-au scumpit cu până la 200%, anul trecut, forţând Beijingul să oprească vânzările celor mai multe apartamente exclusiviste.

Însă tendinţa cumpărătorilor chinezi de case de a investi cel puţin 30% capitalul propriu sau chiar de a plăti cu banii jos se păstrează în continuare.

Un posibil tsunami financiar

Implicaţiie unei potenţiale bule imobiliare în China sunt enorme, în contextul în care Beijing deja a crescut în mod repetat cerinţelele de rezervă pentru băncile locale cu scopul de a linişti expansiunea creditelor, spune analiza Saxo Bank.

Vezi mai multe pe evz.ro.