Procurarea datelor unei cărţi de credit şi alte informaţii personale prin forumuri de fraudă online nu costă decât 2,30 euro, potrivit unui raport al RSA, divizia de securitate a numărului 1 mondial în domeniul sistemelor de stocare a datelor informatice EMC, citat de AFP.

‘2,30 euro este preţul mediu cu care pot fi cumpărate în prezent pe piaţa neagră bunuri şi servicii. Pe forumuri ‘underground’, date personale furate sunt propuse spre vânzare, fiind însoţite de instrumente şi servicii care permit altor cibercriminali să scoată profit din aceste informaţii’ , relevă documentul publicat joi.

Un pachet – cuprinzând numărul de identificare format din 16 cifre al unei cărţi de credit, codul său de verificare a valorii, data expirării sale, adresa facturării şi numele proprietarului său – este astfel disponibil pentru un preţ cuprins între 1,96 şi 3,9 euro.

În schimb, trebuie plătit mai mult pentru un program de acces la o bancă online: potrivit tipului de cont şi soldului său, acest preţ variază între 65 şi 1.300 de euro, continuă raportul.

‘Dacă vânzarea datelor furate şi instrumentelor şi serviciilor cibercriminale nu este nouă, numărul crescând al forumurilor ‘underground’ şi facilitatea de a le accesa sunt în schimb de reţinut şi reprezintă o ameninţare serioasă’, rezumă RSA.

SURSA: Agerpres