În urmă cu câteva luni, o companie de asigurări din România a plătit o daună care are toate şansele să fie cea mai mare din istoria asigurărilor din ţara noastră pe segmentul RCA.

Este vorba despre o despăgubire în valoare de 1 milion de euro achitată de Ardaf în urma unui proces civil. Până acum, potrivit datelor oficiale emise de Uniunea Naţională a Asigurătorilor şi Reasigurătorilor din România era o despăgubire de aproximativ 450.000 de dolari plus o rentă lunară de 1.200 de euro acordată unei femei de 19 ani  rămasă paralizată în urma unui accident rutier.

Menţionăm că, în România, acoperirea maximă a poliţelor RCA pentru vătămări corporale şi deces este de 2,5 milioane de euro. Companiile au dreptul de a acţiona în instanţă la rândul lor posesorul poliţei însă nu înainte de a plăti către victimă sau familia acesteia despăgubirea decisă de instanţe.   

Poveste tragică

Povestea despăgubirii este una tragică şi implică moartea unei fetiţe de aproape trei ani şi vătămarea pe viaţă a unei alte fetiţe de trei ani şi jumătate.  “Este vorba despre un acident de maşină petrecut în oraşul Ştefăneşti din judeţul Argeş şi provocat de un asigurat RCA Ardaf. 

Şoferul a accidentat două fetiţe care se jucau, nesupravegheate, pe marginea drumului (în afara căii de rulare), pe o alee între blocuri. Una dintre fetiţe a decedat în urma impactului, iar cea de a doua a rămas cu grave afecţiuni fizice şi psihice. Cazul a fost soluţionat de instanţele judecătoreşti din Piteşti care au acordat despăgubiri în valoare de 500.000 de euro pentru părinţii fetiţei decedate şi alţi 500.000 de euro tutorilor fetiţei ramasă în viaţă (respectiv străbunicii acesteia). “, relatează cazul pentru capital.ro reprezenanţii Ardaf.