Moneda este din argint, are un diametru de 37 milimetri și o greutate de 31 grame. Aversul prezintă suprapusă peste un cerc, o compoziţie grafică ce sugerează romanul „Ion“ al scriitorului Liviu Rebreanu; deasupra, inscripţia în arc de cerc „România“, stema României, valoarea nominală a monedei „10 lei” şi anul de emisiune „2010”.

Reversul prezintă portretul lui Liviu Rebreanu, suprapus peste un cerc; în stânga, perioada în care a trăit scriitorul „1885” – „1944” şi inscripţia în arc de cerc „Liviu Rebreanu”; în dreapta, jos, semnătura acestuia.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 1.000 bucăţi. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint aferentă emisiunii numismatice dedicate lui Liviu Rebreanu este de 250,00 lei.

Monedele din argint, din emisiunea numismatică ,,Aniversarea  a 125 de ani de la naşterea lui Liviu Rebreanu”, au putere circulatorie pe teritoriul României. Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint, se realizează prin sucursalele Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

BNR a mai emis în luna noiembrie 1,000 de monede de aur cu ocazia aniversării a 150 de ani de la nașterea Reginei Maria, la un preț de vanzare de 1.380 lei/monedă (fără TVA) și încă 1,000 de monede dedicate poetului Grigore Alexandrescu, prețul de vânzare fiind de 230 lei/monedă (fără TVA).