Căile de acces la metrou sunt închise cel puţin o săptămână pentru schimbarea turnicheţilor. Sute de mii de oameni sunt afectaţi din cauza faptului că angajaţii firmelor care se ocupă de modernizarea sistemelor de acces la metrou nu lucrează decât opt ore pe zi, de luni până vineri. Mai mult, în minivacanţa de Rusalii, niciun muncitor nu a fost văzut în staţiile în care se schimbă sistemul de acces la metrou. În staţia Lujerului, în data de 3 iunie, după patru zile de la deschiderea căii de acces modernizată, una dintre noile porţi batante, tocmai instalată, era nefuncţională, aceasta fiind blocată de către angajaţii Metrorex cu un scaun.


În prezent, asocierea de firme TIAB – UTI Grup – Logic IT Consult schimbă turnicheţii în staţiile de metrou Crângaşi, Petrache Poenaru, Grozăveşti şi Lujerului. Conform Metrorex, în primă fază, se schimbă sistemul de acces în staţiile unde există două sau mai multe căi de intrare şi ieşire la metrou.
În perioada următoare, Metrorex urmează să închidă staţiile unde există o singură cale de acces. În acest caz vor fi afectaţi cel puţin 100.000 de bucureşteni care folosesc metroul şi care au abonament de călătorie cu acest mijloc de transport. Acest abonament nu este echivalat cu cel de la RATB, cetăţenii fiind obligaţi să folosească această variantă de transport.
În Bucureşti, staţiile cu o singură cale de acces sunt Pantelimon, Apăratorii Patriei, Costin Georgian, Pipera, Aurel Vlaicu, Tineretului, Dimitrie Leonida şi Constantin Brâncoveanu.