Apple a prezentat primul iPhone în luna ianuarie a anului 2007, iar în magazine a ajuns şase luni mai târziu, pe 29 iunie. Telefonul a avut un succes nebun, în primul weekend fiind comercializate 146.000 de unităţi. Apple a investit în dezvoltarea acestui telefon 150 de milioane de dolari. La acest proiect au lucrat cei mai buni ingineri ai companiei, care au fost nevoiţi să neglijeze alte proiecte.

Forţând inginerii de top să lucreze la proiectul iPhone, celelalte divizii au fost afectate, spune un angajat  Apple, responsabil de dezvoltarea radioului din iPhone. Majoritatea celor care lucrau la proiect aveau impresia că vor construi un Macintosh mai mic. De fapt, Apple nu a dezvoltat un singur model, ci se lucra la trei prototipuri în acelaşi timp, încă din 2005.  Una dintre persoanele implicate în dezvoltarea iPhone-ului a declarat pentru New York Times că la un moment dat existau chiar şase modele, cu design diferit şi specificaţii diferite.
 
La prezentarea telefonului, în data de 9 ianuarie 2007, Steve Jobs declara: “Aceasta este ziua pe care am aşteptat-o timp de doi ani şi jumătate”, iar apoi le-a spus celor prezenţi în sală că nu trebuie să îşi mai urască telefonul mobil deoarece el a găsit rezolvarea tuturor problemelor telefoanelor, definitiv.  

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/c_m2F_ph_uU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>