Într-un top al celor mai scumpe case din lume alcătuit de publicaţia britanică „The Times”, castelul Bran ocupă poziţia a zecea, fiind estimat la 135 milioane de dolari.

După ce miliardarul rus Mikhail Prokhorov a pierdut un depozit de 36 de milioane de lire sterline pentru o casă de pe riviera franceză, cei de la „The Times”,  s-au decis să realizeze un top al celor mai scumpe case din lume. În topul lor, castelul Bran ocupă poziţia 10, fiind cotat la 135 de milioane de dolari.

Castelul Bran a fost restituit lui Dominic de Habsburg în anul 2006. Acesta nu a stat prea mult pe gânduri şi l-a scos la vânzare pentru suma de 60 milioane de euro. Pe site-urile internaţionale acesta este cotat la 70 de milioane de dolari.

Bran este unul dintre cele mai mari puncte de atracţie turistică din România, şi este prezentat drept Castelul lui Dracula. Ca orice proprietate scoasă la vânzare sunt trecute şi specificaţiile imobilului. Astfel, castelul Bran are 57 de camere, dintre care 17 dormitoare decorate cu obiecte de artă. Singura problemă a viitorului proprietar pe care o semnaleză în glumă cei de la „The Times” sunt cei 450.000 de vizitatori anuali ai castelului.

Cele mai scumpe case din lume

1. „Antilla”, Mumbai – 1 miliard de dolari
2. Villa Leopolda, French Riviera – 506 milioane dolari
3. The Penthouse, London – 200 milioane  dolari
4.  Fairfield Pond, The Hamptons. – 170 milioane  dolari
5. Hearst Mansion, Beverly Hills – 165 milioane  dolari
6. Franchuk Villa, Kensington – 161 milioane  dolari
7. „The Pinnacle”, Montana – 155 milioane  dolari
8. „The Manor”, Los Angeles – 150 milioane  dolari
9. Updown Court, Windlesham, Surrey – 139 milioane  dolari
10. „Castelul lui Dracula” (Bran), România – 135 milioane  dolari

SURSA: The Times