Mai exact, CNPP a anunțat că va începe să acorde din nou bilete pentru tratamentul balnear, în contextul în care aceste tipuri de activități au fost interzise în ultimele luni, din cauza riscului ridicat de îmbolnăvire cu coronavirus.

Persoanele interesate pot începe deja să depună cereri la casa de pensii, chiar dacă nu a fost anunțată încă o dată concretă de la care vor începe tratamentele balneare, se arată într-un comunicat al CNPP.

Anunțul a fost făcut în contextul în care reluarea acestor tipuri de activități face parte din setul de măsuri de relaxare care a fost anunțat de premierul Ludovic Orban, în cadrul ședinței de Guvern de joi.

Tratamentele balneare se vor putea face doar cu respectarea unor măsuri de siguranță în ceea ce privește riscul de infectare cu coronavirus, măsuri ce urmează să fie anunțate de ministrul sănătății.

Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului, a confirmat și el precizările făcute de Ludovic Orban, referitoare la unele măsuri de relaxare ce se vor aplica din 15 iunie.

“Vor fi reluate activitățile de administrare a ştrandurilor și piscinelor exterioare, precum și activitățile în sălile de sport și fitness și tratament balnear”, a declarat Ionel Dancă, după ședința de Guvern de joi.

Cu se trimit cererile pentru bilete

Pentru a se evita aglomerațiile, CNPP recomandă pensionarilor să trimită cererile prin poștă sau prin e-mail. De asemenea, cererea se poate depune fără copia actului de identitate și a talonului de pensie. Pensionarii și asigurații care au nevoie de tratament balnear pot opta pentru acordarea biletelor doar gratuit sau cu suportarea unei contribuții.

Vor primi răspuns numai acele persoane ale căror cereri au fost aprobate.

Aceasta este una dintre cele mai bune vești pentru pensionari, deoarece odată cu intrarea în starea de urgență, CNPP a decis să nu mai acorde bilete de tratament balnear pensionarilor, iar cei care se aflau deja în stațiuni la momentul declarării stării de urgență au fost nevoiți să își întrerupă sejurul.

Potrivit HG nr. 99/2020, pentru anul 2020 s-au alocat 59.926 de bilete de tratament balnear, cu aproape 300 mai multe decât cele oferite anul trecut.