Compania Romstrade face parte din grupul de firme aparţinând omului de afaceri Nelu Iordache, aflat în prezent în arest într-un dosar de deturnare de fonduri în cadrul unui contract de construcţie a unui tronson de autostradă cu sprijin financiar european.

Potrivit unui comunicat al Casei de Insolvenţă Transilvania, în ultimele trei luni, s-au realizat o serie de analize pentru a determina cât mai exact cauzele care au dus la insolvenţa Romstrade.

În luna decembrie 2012, omul de afaceri Nelu Iordache, proprietarul Romstrade, a fosr arestat pentru mai multe nereguli descoperite la contractul de construcţie a autostrăzii Arad-Nădlac, Iordache fiind acuzat de deturnare de fonduri europene şi spălare de bani. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a reziliat mai multe contracte avute în derulare cu firma deţinută de Nelu Iordache.

Citiţi şi: Suveica Romstrade. Nelu Iordache este autorul celei mai mari fraude cu fonduri europene

‘(…) Munca echipei a fost apreciată de creditorii societăţii care au votat într-o proporţie foarte mare, 87,86% din totalul creanţelor prezente, numirea noastră ca administrator judiciar. Provocarea cea mai mare însă abia acum începe. Pe lângă atributele specifice de practician în insolvenţă, judecătorul ne-a împuternicit şi cu conducerea în totalitate a activităţii companiei, situaţie în care acţionăm, practic, ca un manager de criză în adevăratul sens al cuvântului’, a explicat Andrei Cionca, asociat fondator al Casei de Insolvenţă Transilvania.

Evenimentul zilei a scris recent că Primăria Capitalei a plătit 7 milioane de euro pentru 7 piloni de la Pasajul Mihai Bravu. Abia acum verifică ce au făcut muncitorii. Firma Romstrade, cea care trebuia să construiască Pasajul Mihai Bravu şi care a abandonat lucrarea, a încasat aproape şapte milioane de euro de la Primăria Capitalei. De penalităţi nici nu s-a pus problema până acum. Asta, deşi a întârziat lucrarea şi a montat doar picioarele unuia dintre cele două poduri ale pasajului rutier într-un an şi jumătate, timp în care trebuia să fie gata toată lucrarea. Acum, Municipalitatea încearcă să se constituie parte în procesul în care se judecă insolvenţa societăţii deţinute de fostul „Rege al asfaltului”, Nelu Iordache.

Tribunalul Giurgiu a admis, în 11 decembrie, cererea unuia dintre creditorii Romstrade ca societatea să intre în insolvenţă iar Casa de Insolvenţă Transilvania a fost desemnat administrator provizoriu.

Casa de Insolvenţă Transilvania este unul dintre cei mai importanţi practicieni în insolvenţă din România şi acţionează ca liant între debitoare şi ceilalţi participanţi în procedură. Echipa de peste 100 de specialişti, 35 practicieni în insolvenţă şi 12 echipe de lucru a gestionat procedura insolvenţei a peste 650 de societăţi comerciale. Casa de Insolvenţă Transilvania este societatea corespondentă a societăţii civile de avocaţi Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen.

Citiţi şi: Nelu Iordache, ”Regele asfaltului” de carton| SERIAL EVZ
Sursa: Agerpres