Carrefour a fost primul grup de distribuţie care a introdus conceptul de hypermarket în Singapore odată cu deschiderea primului său magazin în 1997. Cu toate acestea grupul francez nu a reuşit să câştige teren pe piaţa de 5,2 milioane locuitori din Singapore în principal din cauză că rivalii au o reţea mai largă şi mai bine plasată.

Cele două magazine Carrefour din Singapore sunt amplasate în principala zonă de shopping şi business a oraşului, la o distanţă relativ mică una de alta.

"Carrefour Singapore anunţă decizia sa de a închide magazinele Suntec şi Plaza Singapura până la finele lui 2012, în condiţiile în care perspectivele de creştere şi extindere nu permit atingerea unei poziţii de lider pe termen mediu şi lung", a anunţat grupul într-un comunicat.

Potrivit unor surse citate de Reuters, Carrefour şi-a vândut operaţiunile din Thailanda către rivalul francez Casino în luna noiembrie 2010 însă a renunţat la planurile de vânzare a operaţiunilor din Singapore ş Malaezia deoarece ofertele primite au fost prea mici.

Grupul Carrefour este cel mai mare distribuitor european şi cel de-al doilea la nivel mondial, după grupul american Walmart. Prezent în 32 de ţări din lume cu peste 15.500 magazine, grupul Carrefour numără aproximativ 475.000 de angajaţi. În România, grupul Carrefour operează 25 de hipermarketuri, opt francize şi 57 de supermarketuri.
Sursa: Agerpres