Soluţia Avangate a fost lansată pe piaţa internaţională în 2005 şi, de atunci, a urcat permanent în ierarhia dezvoltatorilor mondiali de soluţii de tip ESD (Electronic Software Distribution).
Avangate oferă companiilor de software soluţii pentru vânzarea produselor la nivel global, prin orice canal de distribuţie, fie că este vorba de magazine online sau de vânzări prin reţele de afiliaţi sau distribuitori.

 „ Avem o creştere anuală de peste 100% şi ne aşteptăm ca veniturile să evolueze similar şi pe viitor. Avem ca obiectiv să ne extindem puternic la nivel internaţional şi, pentru a reuşi acest lucru, avem în plan ca, în urmatorii 2-3 ani, să mai deschidem încă 3 birouri în afara României”, spune Carmen Sebe, CEO al Avangate.

Echipa va creşte cu cel putin 40 de specialişti în vânzări software, business development, marketing online şi operaţional. „Avem în permanenţă posturi deschise pe pagina noastră de cariere, iar numărul oportunităţilor de angajare va creşte pentru a putea acoperi necesarul de personal atât pentru biroul din România, cât şi pentru reprezentanţele pe care le vom inaugura”, precizează Carmen Sebe.

90% din veniturile companiei provin din export

În acest moment, peste 90% din veniturile companiei provin din export, incluzând aici şi veniturile generate de companii software româneşti care vând în afara ţării prin Avangate.

Soluţiilor eCommerce şi de gestiune a partenerilor specifice industriei de software li se alatură servicii cu valoare adaugată, cum ar fi cele de web marketing – SEO, PPC, uzabilitate, listare de produse software pe portaluri de download şi consultanţă în vânzarea de software. De asemenea, Avangate pune la dispoziţia clienţilor săi şi o reţea proprie de peste 18.000 de afiliaţi ce contribuie la promovarea brandurilor şi produselor software la nivel global.
 
 „În viitor dorim să ne implicăm mai mult în a sprijini comunitatea de dezvoltatori de software din România, prin asocierea în diverse proiecte pentru tinerii antreprenori. Cred că am dovedit până acum că o companie românească pornită de la zero aici poate ajunge, cu o echipă puternică şi cu viziune, să se lupte de la egal la egal cu cei mai mari jucători mondiali din piaţa de software”, mai spune Carmen Sebe.

În prezent, Avangate este în top 5 producători de soluţii ESD din lume, are peste 1.500 de clienţi – firme de software ce tranzacţionează zeci de milioane de dolari anual – şi o echipă de peste 60 de specialişti în cele 4 birouri din Amsterdam (Olanda), Mountain View (USA), Taipei (Taiwan) şi Bucureşti.

Printre clienţii companiei se numără Lavasoft, Kaspersky Lab, DVD Fab, dar şi companii de software româneşti de succes la nivel global: BitDefender, Caphyon, Syncro Soft.

 
SURSA: Avangate