Ca răspuns la cerințele tot mai complexe venite din partea producătorilor, companiile de transport și logistică sunt nevoite să facă un upgrade al ofertei de servicii pentru a fi în continuare atractivi pentru clienții din portofoliu, indiferent de segmentul de industrie în care aceștia activează, oferind astfel o strategie sustenabilă pe termen lung.

Un exemplu este dat de creșterea presiunii din partea producătorilor privind necesitatea scurtării perioadelor de livrare “just-in-time” / „just in sequence”, situație în care, în calitate de furnizor de servicii de top pentru această industrie, cargo-partner este un partener de business de încredere pentru transportul coletelor în regim de urgență, prin intermediul serviciului OBC (on board curier) sau charter aerian. La solicitările primite, compania oferă servicii de preluare în regim de urgență, consultanță pentru întocmirea documentației de export sau servicii de vămuire în regim 24/7.

În zona de vest, serviciile logistice oferite de cargo-partner pentru industria automotive reprezintă  ponderea cea mai mare din volumul total de activitate al companiei.

“Suntem printre cei mai importanți operatori de soluții logistice pentru industria locală de automotive, iar în prezent oferim clienților noștri un spațiu de depozitare de peste 16,000 m² în depozitul aflat lângă Aeroportul Timișoara. Aici putem depozita peste 24,000 europaleți de marfă, locația fiind un hub important pentru transportul mărfurilor pe care le gestionăm, către principalele destinații din Europa: Austria, Ungaria, Germania, Anglia, Benelux, Italia, Franța, Spania și Polonia.

Tot la Timișoara oferim clienților noștri și serviciul de spălare rapidă și eficientă a ambalajelor de tip KLT. Echipamentul este complet automatizat și permite spălarea a peste 550 de cutii pe oră / peste 11,000 pe zi, randamentul fiind calculat în funcție de gradul acestora de murdărie. Se pot spăla cutii de plastic normale sau pliabile, blistere, suporți de plastic, tăvi termoformate, chiar și recipiente cu dimesiunea unui europalet” a explicat Cosmin Bradea, Managing Director al cargo-partner Expediții.

Pentru 2019, planurile cargo-partner prevăd extinderea portofoliului de servicii și în alte zone ale țării, în orașe precum Sibiu sau Brașov, acolo unde își au deja sediul câteva companii din sectorul automotive. Compania analizează opțiunea de a deschide în viitorul apropiat cel de-al 4-lea hub logistic în această zonă, după cele din București, Cluj și Timișoara.