Germania are un Produs Intern Brut de 3.600 miliarde dolari, fiind pe locul patru în lume după SUA, China și Japonia. Șapte companii contribuie esențial la acest PIB și mențin economia germană pe locul unu în Europa. Cele șapte companii rulează anual 850 miliarde de dolari. Este vorba de Volkswagen, Daimler, BMW,  Allianz, Deutsche Bank, Siemens şi BASF.  
Germanii sunt mai bogaţi ca niciodată
Averea combinată a celor mai bogaţi 100 de cetăţeni germani a crescut cu 5,2% în ultimele 12 luni atingând valoarea record de 336,6 miliarde de euro, în condiţiile în care în 2013 lista miliardarilor include 20 de noi nume. Precedentul record data din 2008, când averea combinată a celor mai bogaţi 100 de germani se ridica la 324,6 miliarde de euro.
Potrivit clasamentului din 2013 al celor mai bogaţi germani, proprietarul lanţului de magazine Aldi, Karl Albrecht, a rămas pe prima poziţie cu o avere de 17,8 miliarde de euro, urmat de fratele său Theo Albrecht jr., cu o avere estimată la 16 miliarde de euro. Pe locul al treilea este proprietarului lanţului de supermarketuri Lidl, Dieter Schwarz, cu o avere estimată de Manager Magazine la 13 miliarde de euro.Numărul miliardarilor germani a crescut în acest an până la 135 de persoane, de la 115 în 2012.
Cele mai importante companii din România  și cele mai puternice branduri românești
Cinci firme din România au intrat în top 500 cele mai mari companii din Europa Centrală, realizat de firma de consultanţă Deloitte. Cea mai bine clasată este OMV Petrom, urmată de Rompetrol Rafinare și Automobile Dacia. Alte companii care au fost incluse în top sunt Petrotel Lukoil, BAT România, Kaufland România, Lukoil România, Renault Industrie Roumanie, ArcelorMittal Galaţi şi E.On Energie.
În ceea ce privește cel mai puternice branduri românești pe primul loc se află se află Borsec, urmat de Dorna, La Dorna, Gerovital, Plafar, Dero, Napolact, Cris-Tim, Pate Sibiu și Zuzu.