Companiile de telefonie mobilă, marile reţele de magazine şi retailerii on-line se întrec să ofere cele mai bune preţuri la gadgeturi. Luna decembrie e una de foc, în care pot exploda vânzările la telefoane mobile. Românii cumpără telefoane pentru a le face cadou sau pentru că în perioada Sărbătorilor ofertele sunt mai avantajoase.

Marketingul agresiv al producătorilor şi evoluţia rapidă a tehnologiei în acest domeniu au atras atenţia şi românilor, care sunt tot mai interesaţi de smartphone-uri. Alţii, din contră, vor tot un telefon simplu, pentru că nu pun mare preţ pe aplicaţiile multimedia.
Comparatorul de preţuri analizează 20 dintre cele mai căutate mobile de pe piaţă. În plus, pentru că sunt foarte mulţi care au deja un abonament, am analizat şi ofertele existente la prelungirea contractului.

La shop e mai ieftin decât pe internet

Telefoanele de ultimă generaţie, cu sisteme de operare, au preţuri situate în jurul sumei de 2.000 de lei, iar cele mai modeste costă cam 700 de lei. În unele cazuri, între preţurile magazinelor care vând pe internet şi cele ale operatorilor GSM sunt diferenţe care ajung chiar şi până la 180 de lei, în defavoarea retailerilor on-line.

În câteva cazuri am întâlnit şi situaţia inversă, în care magazinele au preţuri mai bune decât cele ale companiilor de telefonie mobilă.

Multe dintre magazinele de pe net, nu foarte populare, au preţuri mai mici, însă sar putea ca acestea să nu fie calculate cu toate taxele. Trebuie să vă interesaţi cât de serioase sunt şi nu plătiţi în avans.

Prețuri fără abonament (lei)

Citește mai mult pe Opens external link in new windowevz.ro